октомври 22, 2021

Јиржи Менцел

Почина чешкиот режисер Јиржи Менцел

Чешкиот филмски режисер Јиржи Менцел почина на 82-годишна возраст по долгогодишно боледување, соопшти синоќа неговата сопруга Олга Менцелова. Менцел беше еден од главните претставници на...