август 5, 2021

Цена на струја

Шуклева: МЕПСО ќе ги намали трошоците, баравме поскапување на тарифата за 70 отсто

Македонски електропреносен систем оператор побарал при поскапувањето на електричната енергија од Регулаторната комисија за енергетика зголемување на тарифата за 70...

Заев со математика: Евтината тарифа ја поевтини струјата за 300, со последното поскапување се зголеми за 100 денари, заштедата е 200

Воведувањето на евтината тарифа на струјата го компензира ова зголемување на струјата. Вака некако премиерот Зоран Заев се обидува да...