октомври 21, 2020

Хрватска

На пациентот во Чаковец му ставиле медицински бензин, кој е сличен на обичниот бензин, место физиолошки раствор за дијализа: Починал на лице место!.

На пациентот кој починал за време на рутинската постапка за хемодијализа, медицинската сестра наместо физиолошки…