ноември 27, 2022

Убиство

Дерек Шовин прогласен виновен по трите обвиненија за смртта на Џорџ Флојд

Поранешниот полицаец од Минеаполис, Дерек Шовин, е прогласен за виновен по сите три обвиненија за смртта на Џорџ Флојд. Одлуката  на поротниците, донесена синоќа, е дека Шовин е виновен за убиство од втор степен, убиство од прв степен, и предизвикување смрт од...