јули 24, 2021

Собрание

Пендаровски не го потпиша указот за Законот за дивоградбите, вели – тој е спротивен на Уставот и ќе овозможи „затскриена“ амнестија

Претседателот Стево Пендаровски го извести претседателот на Собранието на Република Македонија, Талат Џафери, дека одлучи да не го потпише Указот...

Петмина пратеници од владејачката коалиција побараа од Пендаровски да не го потпише Указот за законот за дивоградби

Со ургентно писмо петмина пратеници од владејачката коалиција побараа од претседателот на државата Стево Пендаровски да не го потпишува Указот...