јули 2, 2022

Синдикат

80.000 поплаки за неисплатени плати, додатоци, бркања од работа – Во Македонија на големо се кршат работничките права

Претседателот на сојузот на синдикати Дарко Димовски вели дека дури 80 илјади поплаки за прекршување на работичките права пристигнале на...

Покачувањето од 260 денари на минималецот за власта историско, за синдикатите недоволно (видео)

Законското усогласување на минималецот за власта историско, за синдикатите недоволно. Законското усогласување на минималецот за власта историско, за синдикатите недоволно....

(ВИДЕО) Ралповски – КСС: Секој оној кој ќе работи во недела да биде платен со додатна дневница зголемена за најмалку 50 отсто

Утрово лидерот на синдикалците, Благоја Ралповски гостуваше во емисијата „Утро со Златев“ на Радио Лидер. Со него се дискутираше и...