јули 23, 2021

Регион

Српски академик: Бугарската војска е позната по ѕверствата во Македонија и Србија, Софија упати протестна нота

Српскиот амбасадор во Бугарија Жељко Јовиќ бил повикан во бугарското Министерство за надворешни работи поради изјавата на професорот Драган Симеуновиќ,...

Протестна декларација на историчари од Белград, Загреб, Љубљана… против бугарската злоупотреба на македонската историја

Наметнувањето „историски вистини“ е неприфатливо и опасно. Создавањето на македонската нација не се разликува од начинот на кој се создадени...