ноември 30, 2021

Реакција

Професори од Факултетот за шумарски науки: Најостро ја осудуваме сечата на зеленилото долж булеварот Александар Македонски!

Универзитетски професори од Шумарскиот факултет остро реагираат на сечата на жарданериското зеленило на неколку поголеми потези долж булеварот Александар Македонски....

Македонците во Германија ја повикуваат владата да не го крши Уставот: Македонија не ја забранува ни Преспанскиот договор!

Уставот на Македонија и самиот таканаречен Преспански договор не предвидува такви рестрикции. Доколку овие информации се точни, ги повикуваме оштетените...

Здружението на информатичари реагира на новата концепција за основно образование, се противи на укинувањето на воведените теми од информатика во раната возраст

Здружението на информатичари на Македонија (ЗИМ), кое во јавноста во последните години е препознато најмногу преку освоените медали постигнати со...

Штедачите од „Еуростандард“: НБРМ ниту е професионална, за независна незнаеме, а транспарентна не е воопшто

Во своите јавни изјави, Народна банка потсетува дека е професионална, независна и транспарентна институција. Ниту е професионална, за независна незнаеме,...