ноември 30, 2021

Признавање на Косово

Приштинска „Коха диторе“ објави наводен нон пејпер: Автономна област Северно Косово, посебен статус за СПЦ…

„Косово и Србија ќе го почитуваат меѓусебниот суверенитет и територијалниот интегритет, ќе има автономен регион на Северно Косово“, е содржината...

Дипломатски cкaндал: Србија со острa реакција на изјавата на Груби, бара македонските власти да се оградат од лобирањето за признавање на Косово

Би се рекло дека Македонија, одеднаш и неиспровоцирана, ја презеде задачата што дури и најсилните западни сили не успеаја да...