октомври 22, 2021

Преговори

Македонско-бугарската комисија не постигнала напредок за учебниците по историја, а прашањето за Гоце Делчев не било ни отворено

Изминатите два дена Заедничката мултидисциплинарна комисија за историски и образовни прашања меѓу Република Македонија и Република Бугарија ја одржа...

Македонската Заедница од Обединетото Кралство остро ги осудува обидите на Софија за денационализација на Македонците!

5 декември 2020 година, Лондон, Обединето Кралство (ОК)Македонската Заедница од ОК најостро ги осудува уцените и обидите на официјална Софија...