јуни 6, 2023

Преговори со Бугарија

ВАРХЕЈИ ПАК СЕ ЗАКАНИ ДЕКА АЛБАНИЈА ЌЕ ГИ ПОЧНЕ ПРЕГОВОРИТЕ ПРЕД МАКЕДОНИЈА АКО НЕМА ДОГОВОР СО БУГАРИЈА

Еврокомесарот за проширување Оливер Вархеји повторно кажа дека Европската унија може да ги почне пристапните преговори со Албанија пред Македонија,...

Владата спремна за разговори со Бугарија, Заев вели во изборен период не се решаваат чувствителни политички прашања

Владиниот тим за евроинтеграции започна со градењето стратегија за адаптирање на активностите во понатамошните разговори и комуникација за надминување на...