септември 28, 2021

Почивај во мир

ПОЧИНА БУГАРСКИОТ НОВИНАР ГЕОРГИ КОРИТАРОВ – и во земјава познаниците се опростуваат од него – беше еден од ретките со исправен став за македонското прашање

Новинарот Георги Коритаров од Бугарија почина на 61 година.  Директорот на ТВ Европа Георги Харизанов ја објави загубата на Фејсбук,...

Почина Тозовац

Познатиот пејач почина на Воено-медицинската академија во Белград, а претходно се лекуваше во клиничката болница „Драгиша Мишовиќ“. Предраг Живковиќ Тозовац...

Почина Зафир Хаџиманов

Македонскиот филмски актер, пејач и композитор, Зафир Хаџиманов починал од коронавирус, објавија српските медиуми. Тој бил оженет со пејачката и...