октомври 22, 2021

Откуп

Постигната е согласност за непречено продолжување на откупот на тутунот, најголемиот откупувач не се согласи со договореното (видео)

Вечерва во Прилеп постигната е согласност за непречено продолжување на откупот на тутунот. Договореното не е прифатено од една откупна...

ВЛАСТА БАРА ОТКУП И ФЕР ЦЕНИ ЗА ЛОЗАРИТЕ, ВИНАРИИТЕ ВЕЛАТ НА НИВИТЕ ЌЕ ОСТАНАТ 30 МИЛИОНИ КИЛОГРАМИ ГРОЗЈЕ

Понудените цени за откуп на грозјето од винаријата „Тиквеш“ се понижувачки, е ставот на лозарите. Од Здружението „Напредни лозари“ кои...