јуни 6, 2023

Оливер Вархеи

ВАРХЕЈИ ПАК СЕ ЗАКАНИ ДЕКА АЛБАНИЈА ЌЕ ГИ ПОЧНЕ ПРЕГОВОРИТЕ ПРЕД МАКЕДОНИЈА АКО НЕМА ДОГОВОР СО БУГАРИЈА

Еврокомесарот за проширување Оливер Вархеји повторно кажа дека Европската унија може да ги почне пристапните преговори со Албанија пред Македонија,...

Вархеји апелира Македонија да излезе во пресрет на барањата од Бугарија – „Политико“ го критикува дека е премногу мек кон Бугарија

Актуелниот еврокомесар за проширување на унијата, Оливер Вархеји, апелира до Македонија да вложи дополнителни напори и да излезе во пресрет...