ноември 27, 2022

Насилство

КУОМО ПОТПИША НАРЕДБА СО КОЈА СЕ ПРОГЛАСУВА СОСТОЈБА НА „ВОНРЕДНА КАТАСТРОФА“ ВО ДРЖАВАТА ЊУЈОРК ПОРАДИ БРАН ВООРУЖЕНО НАСИЛСТВО

Гувернерот на Њујорк, Ендру Куомо, потпиша наредба со која се прогласува состојба на „вонредна катастрофа“ за борба против насилството со...