јуни 20, 2021

Ману

МАНУ одбива да ја прифати „северна“, Владата бара да се почитува Преспанскиот договор

Македонската академија на науките и уметностите стана првата државна институција која и официјално се спротивстави на промената на името. Македонската...

Академик Беџети: Не се согласувам со претседателот на МАНУ во однос на начинот на изучување на предметот историја

„Не го разбирам отпорот кон најавената образовна реформа“, изјави за „Локално“ академик Абдулменаф Беџети по дебатата со претставници од Министерството...