јуни 21, 2021

Македонски идентитет

За македонскиот јазик и идентитет не може да се разговора, ѝ порачал Заев на Фон дер Лајен и побарал ЕК поактивно да се вклучи во деблокадата на преговорите

Македонскиот јазик и македонскиот идентитет наметнати како прашања од Бугарија воопшто не смее да бидат тема на разговорите и ангажманот...

УКИМ и МАНУ контра ставовите на Заев во врска со Бугарија: Бараат да не се дозволи поткопување на темелите на македонската држава

Јавноста веќе со денови „врие“ по скандалозните провокации и изнесување на тези во поглед на историјата на македонската држава и...

МАНУ: Македонскиот јазик има просторен и временски континуитет, македонскиот идентитет има етнокултурна посебност

Македонскиот јазик и неговите дијалектни разновидности имаат и просторен континуитет (македонските дијалекти постојат и надвор од границата на денешна Македонија)...