октомври 21, 2020

Македонија

Академик Старова: Македонија го зацврсти својот идентитет

Опструкциите од страна на Бугарија ќе бидат штетни и обесхрабрувачки за многу генерации овде, но грешката ќе биде видлива и во самата Бугарија, вели академик Луан Старова и нагласува дека е понастрана од политичките збиднувања, но дека не е имун кога во прашање се доведува идентитетот на Македонија.

Вакцините против грипот до крајот на месецов

Вакцините против сезонскиот грип ќе бидат бесплатни за лицата од ризичните групи, а вакцинацијата ќе се закажува преку матичен лекар. За да се избегне опасноста од коронавирусот ќе се определат посебни вакцинални пунктови.

Костовски тврди: Големи пари од Еуростандард се одлевале во струмичкиот регион и во фирма блиска до СДСМ, а обвини и дека директорот одработувал за СДСМ

Сопственикот на Еуростандард банка денеска излезе со шокантни тврдења за тоа каде завршувале парите од…