јули 25, 2021

Левица

На денешен ден, со авиони на Британското воено воздухопловство, започна бомбардирањето во Егејска Македонија

Прв пат човештвото посведочи напалм - бомби. Тогаш британската влада ги поддржа монархо-фашистичките сили, со цел на власт да не...

КРМОВ: АКО АСНОМЦИТЕ И ПАРТИЗАНИТЕ БИЛЕ НАЦИОНАЛИСТИ И ФАШИСТИ – ТОГАШ И НИЕ СМЕ НАЦИОНАЛИСТИ И ФАШИСТИ! (ВИДЕО)

Крмов во одговор на новинарски прашања на прес конференцијата за Предлог-законот за државјанства: „За каков национализам бевме обвинети ние од...

ПО ПРЕТСТАВКАТА НА ЛЕВИЦА ЦРМ ПОТВРДИ ДЕКА НАМЕСТО „с****** МАКЕДОНИЈА“ ТРЕБА ДА СТОИ „МАКЕДОНСКО“ ВО ГРАФАТА ЗА ДРЖАВЈАНСТВО ВО „ТЕКОВНА СОСТОЈБА ЗА ВИСТИНСКИ СОПСТВЕНИЦИ НА СУБЈЕКТИТЕ“

Левица до Централниот регистар на Република Македонија (ЦРМ) поднесе претставка со предлог за натамошно правилно постапување во однос на графата...