јуни 21, 2021

Комисија за историски прашања

Македонско-бугарската комисија не постигнала напредок за учебниците по историја, а прашањето за Гоце Делчев не било ни отворено

Изминатите два дена Заедничката мултидисциплинарна комисија за историски и образовни прашања меѓу Република Македонија и Република Бугарија ја одржа...

Заев: Ниту порано ниту сега придавката „македонски“ не е проблем и таа останува во записниците од Заедничката историска комисија

Ниту порано ниту сега придавката „македонски“ не е проблем и таа останува во записниците од Заедничката мултидисциплинарна експертска историска комисија...

Комисијата демантира: Не е точно дека придавката „македонски“ се заменува со уставното име (видео)

Категорично ги отфрламе невистините дека придавката „македонски“ се заменува со уставното име Република Македонија и дека придавката „македонски“ ќе...

Насилно променетото име наместо придавката „македонски“ ќе се користи во записниците од мешовитата историска комисија

Насилно променетото име, наместо придавката „македонски“ ќе се користи во записниците на Мешовитата македонско-бугарска комисија. Ова е компромисот кој, според...