јули 23, 2021

Интервју

Заев во интервју за „Катимерини“ : За * Македонија, за македонскиот народ, неприфатлива е било каква интервенција во македонскиот идентитет

За европската перспектива и бугарското вето, но и грчката поддршка, за Договорот од Преспа, како и за односите со поранешниот...

Наум Пановски: Во Македонија владее волјата на нејзините непријатели, волјата на фамилиите што наизменично доаѓаат на власт

Македонија мора радикално да се соочи со себе и да се пресмета со своите заблуди, од својот паразитизам, да се...

Јанчев во интервју за Фокус: Мицкоски да не дозволи поделба на партијата, да се размисли за широка коалиција со Заев

Градоначалникот на Кавадарци Митко Јанчев најавува дека планира да се натпреварува за уште еден градоначалнички мандат, но истовремено има амбиција да влезе...

Интервју на академик Божин Павловски: Мора ли годинава Македонците да одат во мајчината за да дојдат кротки Северномакедонци или не мора?

Со многу горчина и иронија академикот Божин Павловски ја портретира иднината на Македонија. Без многу оптимизам. Прецизно и јасно, како...