април 17, 2021

ЕУ

Претставник на ЕМА: Постои врска помеѓу вакцината Астразенека и тромбозата

АстраЗенека предизвикува згрутчување на крвта. ЕМА официјално ќе соопшти во вторник. Како вакцината Астразенека предизвикува згрутчување на крвта кај вакцинирани лица во неколку случаи, сè уште не е јасно