ноември 30, 2021

Економска криза

ЗАГРОЗЕНА И НЕИЗВЕСНА ИДНИНАТА НА ИЛЈАДНИЦИ ВРАБОТЕНИ ВО ДРЕКСЛЕРМАЕР ОД ТИКВЕШИЈАТА И ПОШИРОКО

Левица, по анонимни дојави од повеќемина поранешни и сегашни вработени во фабриката Дрекслермаер, лоцирана близу Кавадарци (ДММ), дојде до сознанија...

Преполно пред Министерството за финансии: Угостителите и туристичките работници бараат Владата да го почитува изборниот слоган „Можеме“

Туристичко-угостителската комора денеска организираше протест пред Министерството за финансии со барања за финансиска помош поради нивното целосно затворање на овие...

Растот и на просечната плата и на невработеноста – статистички парадокс. Ни се заканува ли нов бран на отпуштени работници?

Во вакви услови, кога станува повеќе од очигледно дека просечната плата не дава реална слика за економските состојби, потребно е...