септември 16, 2021

Ден на независноста

Цуцуловски: За да може празникот 8-ми Септември да го има истото значење, би требало да постои барем стварноста чиј празник беше. Тоа е Република Македонија!

„За да може празникот 8-ми Септември да го има истото значење, кога во 1991 година со 95 отсто од излезените...

Заев на прославата на денот на независноста на македонската држава: Доаѓа време на ред и правда, опозицијата да покаже државничко однесување

Ја извадивме државата на прав пат и сега почнуваме да чекориме по европскиот пат, рече премиерот Зоран Заев на прославата...