април 17, 2021

Вакцина за Ковид-19

Претставник на ЕМА: Постои врска помеѓу вакцината Астразенека и тромбозата

АстраЗенека предизвикува згрутчување на крвта. ЕМА официјално ќе соопшти во вторник. Како вакцината Астразенека предизвикува згрутчување на крвта кај вакцинирани лица во неколку случаи, сè уште не е јасно

Aвстрија и Германија докажаа дека смртта на медицинската сестра е директна последица од вакцинацијата со АстраЗенека

Вакцината од производителот Астразенека беше критикувана со недели, медицинска сестра во Австрија почина откако ја прими оваа вакцина. Сега се докажа дека причината е вакцината на Астразенека.