ноември 26, 2020

Бугарија

Стипе Месиќ: Македонската нација не ја создале ниту Тито, ниту Коминтерната

Имаат многу работи што не се решени, па наједноставно е да се покрене такво прашање што треба да ја окупира домашната јавност, па да се заборави на она што треба да се решава во сопствената земја – вели поранешниот хрватски претседател.

Каракачанов за интервјуто на Заев: Тоа е мал чекор во вистинската насока, бара нов договор

Треба да биде јасно дека ние можеме да го запреме процесот во било кое време доколку договорот не се почитува – истакнал бугарскиот вицепремиер Красимир Каракачанов.

Димитров за австриски „Стандард“: Тешко е да се разбере дали ЕУ е сериозна со нас

Никола Димитров вели дека ако не е можно да се тргне бугарската блокада тогаш ќе се искористат мрежите на нашите пријатели со цел да се европеизира и одржи земјата во добра форма, за да биде подготвена кога ситуацијата ќе се промени

Бугарската влада покажува мускули на тема Македонија, пишува деканот на софискиот универзитет „Св. Климент Охридски“

Како тоа Борис Џонсон не се сетил да тропне на маса и да побара од Белата куќа да ги препознае англиските корени на американскиот идентитет, прашува Пенчев во својот блог.

А ако Турците, Грците, Русите и Романците сакаат да ги смениме бугарските учебници?

Турците сакаат да ја признаеме туркиската историја на Бугарија, Иранците не се откажуваат од нашето персиско потекло, Грците удираат од зад грб, а Русите допловија до пристаништетот во Варна. И тоа не е сè.