август 4, 2021

Главна сторија

Наш избор

Актуелно

Брусење на предавството

Додека брусиш, о ти голем лидеру,додека клечат работниците со брусилка во рацете за да го избришат трагот,всушност копкаш по земјата...

Буџетот дише на шкрги

Македонскиот буџет оптоварен од многу непродуктивни расходи - гломазна администрација, пензиски фонд, огромни субвенции во земјоделството... отсекогаш дишел на шкрги....

Било, да не се повтори

Денес и официјално заврши учебната година за учениците. Година, според мене катастрофална, и од објективни и од субјективни причини. Покрај веќе...

Мариовска свадба

Да си ги знаеме и да си ги чуваме корените. Еден комплетен филмски документарен приказ на автентичен етнографски материјал од...