април 17, 2021

Свет

Бил Гејтс го обвини Трамп дека лаже: „Игнорирањето на пандемијата не е политичко прашање“

Бил Гејтс смета дека САД значително заостануваат во својот одговор на пандемијата на коронавирусот. Милијардерот кажа дека САД „не се ни блиску“ во преземањето доволно активности за борбата против новиот вирус.