јули 23, 2021

Македонија

Советот на град Охрид потврди: Гостите со српски и турски сообраќајни регистерски таблички ослободени од плаќање на јавен паркинг

Со пет точки на дневниот ред и една дополнително усвоена од советниците, денес се одржа шеесетата седница на Советот на...

На денешен ден, со авиони на Британското воено воздухопловство, започна бомбардирањето во Егејска Македонија

Прв пат човештвото посведочи напалм - бомби. Тогаш британската влада ги поддржа монархо-фашистичките сили, со цел на власт да не...

Царовска: За почетокот на учебната година постојат три сценарија – физичко присуство, онлајн настава или хибриден модел

Министерката потврди дека се подготвуваат материјалите за учење за прво и за четврто одделение, како и дигитализација и мултимедија содржина...