мај 20, 2022

Македонија

НА ОСМАНИ МУ СЕ БРЗА ЗА ДОГОВОР СО БУГАРИЈА Имаме договор за пет личности од историјата и нема да бараме права за нашето малцинство

Тој оценува дека историската комисија имала одреден напредок и биле постигнати договори околу текстовите за пет историски личности и два...

Контрапродуктивна политика: Софија го предизвикала говорот на омраза во Скопје, заклучува бугарска студија

Притисокот на Софија врз Скопје е контрапродуктивен, покажува бугарска студија. Говорот на омраза кон Бугарија кој се појави во македонските медиуми е...