декември 2, 2022

Колумни

Брусење на предавството

Додека брусиш, о ти голем лидеру,додека клечат работниците со брусилка во рацете за да го избришат трагот,всушност копкаш по земјата...

Било, да не се повтори

Денес и официјално заврши учебната година за учениците. Година, според мене катастрофална, и од објективни и од субјективни причини. Покрај веќе...

Дали вреди?

Драгата Gordana Siljanovska Davkova се прашува дали е време да се биде само сведок на настаните или пак да се...