декември 1, 2022

Интервјуа

Наум Пановски: Во Македонија владее волјата на нејзините непријатели, волјата на фамилиите што наизменично доаѓаат на власт

Македонија мора радикално да се соочи со себе и да се пресмета со своите заблуди, од својот паразитизам, да се...

Интервју на академик Божин Павловски: Мора ли годинава Македонците да одат во мајчината за да дојдат кротки Северномакедонци или не мора?

Со многу горчина и иронија академикот Божин Павловски ја портретира иднината на Македонија. Без многу оптимизам. Прецизно и јасно, како...

(ВИДЕО) Симовски се извини: Грешка е дека роднина не може да го каже јазикот и етничката припадност на печалбарите

Директорот на Државниот завод за статистика (ДЗС), Апостол Симовски, изјави дека згрешил кога рекол дека етничката припадност и мајчиниот јазик...

ЗАЕВ ЗА КАПИТАЛ: СО СТАБИЛИЗИРАЊЕ НА СОСТОЈБАТА ОД ПАНДЕМИЈАТА ЕФЕКТИТЕ ОД НАШИТЕ ЕКОНОМСКИ ПОЛИТИКИ ЌЕ БИДАТ ВИДЛИВИ

„Кризата со пандемијата ни укажа дека вложувањата во инфраструктурата, болниците, градинките, училиштата, патиштата и пред сѐ вложувањата во човечкиот капитал,...