јули 24, 2021

Бизнис

(видео)Виктор Стојкоски за е-трговијата: Не купувајте од фејсбук продавачи, во Македонија има 1078 легални он-лајн продавници

Виктор Стојкоски, генерален секретар на Асоцијацијата за е-трговија, вели дека граѓаните мора да внимаваат од каде купуваат он-лајн. Многу е...

Буџетот дише на шкрги

Македонскиот буџет оптоварен од многу непродуктивни расходи - гломазна администрација, пензиски фонд, огромни субвенции во земјоделството... отсекогаш дишел на шкрги....