јули 23, 2021

Бизнис

80.000 поплаки за неисплатени плати, додатоци, бркања од работа – Во Македонија на големо се кршат работничките права

Претседателот на сојузот на синдикати Дарко Димовски вели дека дури 80 илјади поплаки за прекршување на работичките права пристигнале на...

Со новите измени на Законот за работни односи се враќа задолжителното пензионирање на 64-годишна возраст, жените со навршени 62 години

 Измените на Законот за работни односи со кои се предвидува задолжително пензионирање на 64-годишна возраст, поднесени од група пратеници, влегоа...

ЗАГРОЗЕНА И НЕИЗВЕСНА ИДНИНАТА НА ИЛЈАДНИЦИ ВРАБОТЕНИ ВО ДРЕКСЛЕРМАЕР ОД ТИКВЕШИЈАТА И ПОШИРОКО

Левица, по анонимни дојави од повеќемина поранешни и сегашни вработени во фабриката Дрекслермаер, лоцирана близу Кавадарци (ДММ), дојде до сознанија...