јануари 19, 2022

Мапата го покажува времето кога се стемнува во разни европски земји, разликите се огромни

Зимата официјално започна вчера, а 21.12. познат е и како најкраткиот ден во годината. Иако сонцето секаде рано заоѓа на тој датум, сепак постојат разлики меѓу земјите, па дури и во Европа овие разлики се значителни. Кога сонцето заоѓа на 21 декември во различни држави, погледнете на картата.

Сподели