август 12, 2022

ПРЕД ИЗБОРИ И ДОЈДЕ РЕД И НА УНИВЕРЗАЛНА САЛА

Реконструкција на Универзалната сала на постојното место, со зачувување на истиот габарит и автентичниот изглед – ова е планот за реновирањето на салата, за што се издвоени 120 милиони денари од централниот буџет.

Универзална сала почнува да го добива своето ново лице, сподели градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов на својот Фејсбук профил.

Реконструкција на Универзалната сала на постојното место, со зачувување на истиот габарит и автентичниот изглед – ова е планот за реновирањето на салата, за што се издвоени 120 милиони денари од централниот буџет.

Изведбениот проект за реконструкција е изработен од проектантското биро „Мегарон инженеринг“, а ќе му биде даден на Градот како донација.

Архитектот Бујар Муча на денешната презентација објасни дека проектот го поделиле на две фази – едната фаза е изработка на фасадата и на куполата, а во втората фаза ќе предложат решение за функционалноста на објектот, односно реконструкцијата и реорганизацијата на внатрешниот простор.

Сподели