август 9, 2022

ВМРО-ДПМНЕ: Заев воведува нов данок при увоз на гориво, дизелот трајно ќе поскапи за 4 денари

бензин

Народот е тој кој е најпогоден од поскапувањето на дизелот заради новиот данок. Земјоделците, транспортерите и граѓаните во целост се тие кои ќе го понесат товарот на данокот на Заев.

СДСМ и Зоран Заев откако го испразнија буџетот и ја презадолжија државата, сега ги зголемуваат даноците за народот да го плаќа долгот кој го направија, се вели во реакција на ВМРО-ДПМНЕ.

„Со ребалансот на буџетот Заев предлага воведување на нова давачка, нов данок, надомест при увоз и производство на дизел гориво од 4 денари по литро. Со овој нов данок дизел горивата трајно ќе поскапат за 4 денари. Заев планира од ваквата мерка за половина година да собере скоро 27 милиони евра, односно околу 54 милиони евра за една година“, вели ВМРО-ДПМНЕ.

Народот е тој кој е најпогоден од поскапувањето на дизелот заради новиот данок. Земјоделците, транспортерите и граѓаните во целост се тие кои ќе го понесат товарот на данокот на Заев.

– 4 години со Заев, 4 години беспарица, 4 години украден живот. Доста е! – порача ВМРО-ДПМНЕ.

Сподели