јуни 30, 2022

Народот удри на јадење – КАМ, Тинекс, Веро и Стокомак растураат на пазарот

Фантастична сума од 650 милиони евра за време на панедмијата граѓаните потрошиле само во деветте водечки синџири на маркети, анализира порталот pari.com.mk во сработка со бизнис платформата БизнисМрежа.мк.

Тие  изнесуваат податоци според кои суверен лидер на пазарот е синџирот маркети КАМ, со вкупно остварени приходи од 169 милиони евра. КАМ е на врвот во последните три години.

На „топ-листата“ следат Тинекс и Веро, а по нив Стокомак и другите познати синџири маркети.

Најголем годишен пораст на приходи е евидентиран кај „Стокомак“ – 27,8 отсто.

Прочитајте ја целата анализа на овој ЛИНК.

Сподели