август 11, 2022

Ахмети прозборе македонски и најави дека ДУИ станува зелена партија (видео)

Претседателот на Демократската Унија за Интеграција (ДУИ), Али Ахмети денеска во обраќање пред јавноста по повод 19-годишнината од основањето на партијата се обрати и на македонски јазик.

„Почитувани медиуми, драга младино, почитувани граѓани, добар ден“, рече Ахмети.

Тој најави дека зелената агенда станува дел од ДУИ.

„Денес е ден на животната средина. Исполнет е Охридскиот договор, интеграција во НАТО, правична застапеност. Се изградија училишта, болници, театри. Време е ДУИ целосно да се фокусира на животот“, истакна Али Ахмети лидер на ДУИ.

Според него дојдено е време да се прифатиме политиките за една зелена развиена и безбедна иднина.

„На 19-иот роденден на ДУИ започнуваме нова политика и дирекно дејствување, политика за еколошка правда и квалитетен живот. Зелената агенда станува дел од ДУИ“, истакна Ахмети.

Сподели