јули 2, 2022

Владата му предложи на Собранието кризната состојба да се продолжи до 31 декември

Владата на денешната седница го усвои записникот од 13. седница на Управувачкиот комитет за координација и управување во системот за управување со кризи и го утврди Предлогот на одлуката за изменување на Одлуката за одобрување на продолжување на рокот за постоење на кризна состојба на територија на Македонија, заради заштита на јавното здравје во услови на постоење на Пандемија прогласена од Светската здравствена организација од заразната болест Ковид-19.

Со оваа одлука, како што соопшти владината прес-служба, се предлага на Собранието на Република Македонија да одобри продолжување на рокот за постоење на кризната состојба до 31 декември 2021 година.

Сподели