јули 5, 2022

Има штети од невремето кое ја зафати источна Македонија

Невреме денеска зафати делови од источна Македонија. 

Невремето предизвика голема штета на повеќе локации во Пијанечко-малешевскиот регион. Во Берово градскиот пазар е целосно е под вода, а во Делчево е опожарен помошен објект од куќа.

„Во пожарот интервениравме со три возила и осум пожарникари. Не дозволивме да ја зафати куќата во близина, ниту останатите околни куќи“, вели Миле Тодоровски од ТППЕ Делчево, јавува новинската агенција МИА.

Претходно невремето кое го зафати Малешевскиот регион предизивика штета и на повеќе овоштарници во пехчевскиот крај. И во регионот денеска имаше врнежи од дожд кои го попречија сообраќајот. 

Сподели