ноември 28, 2022

ТУРИСТИТЕ ОД СРБИЈА ЛЕТОВО НЕМА ДА ПЛАЌААТ ПАТАРИНА САМО НА КОРИДОРОТ 10, ТИЕ ШТО ЌЕ ОДЛУЧАТ ДА ЛЕТУВААТ НА ОХРИДСКО ЕЗЕРО ЌЕ СИ ПЛАТАТ

од 15 јуни до 15 август српските туристи нема да плаќаат патарина на коридорот 10 низ земјава во знак на благодарност на нашиот северен сосед за донацијата на вакцини во најкритичниот период од корона кризата.

Секое возило од Србија ќе добие по 760 денари на смарт картичка колку што чини транзитот по коридорот 10.

Македонија  обезбеди 2,9 милиони евра за производство на бесплатни картички. Според пресметките од претходните години се очекува да  поминат околу 200.000  српски патници.

Сподели