август 12, 2022

Путин: На братскиот македонски народ му го честитам празникот, писменоста дојде кај нас од Македонија

„Денеска во Русија е свечен ден – Денот на словенската писменост, а писменоста дојде кај нас токму од македонската земја“, се вели во објавата на Твитер од Руската амбасада, која ја пренесува изјавата од Путин.

Му го честитаме на братскиот македонски народ денот на светите Кирил и Методиј, кој се слави како државен празик, се вели во честитката од претседателот на Русија, Владимир Путин, по повод 24 мај, Денот на светите браќа Кирил и Методиј.Можеби ќе ве интересира

„Денеска во Русија е свечен ден – Денот на словенската писменост, а писменоста дојде кај нас токму од македонската земја“, се вели во објавата на Твитер од Руската амбасада, која ја пренесува изјавата од Путин.

Сподели