октомври 21, 2021

Италија победник на овогодинешната Евровизија!

Италија е победик на Евровизија 2021.  Рок групата „Манескин“ со песната „Ziti e buoni“ освои вкупно 524 поени, со кои изби на првото место.

На второ место заврши Франција, а на трето место Швајцарија, која освои најмногу гласови од стручното жири.

Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •