ноември 29, 2021

ЗАЕВ ИЗРАЗИ ПОДДРШКА ЗА ИЗРАЕЛ НА ФЕЈСБУК

На својот твитер профил премиерот Заев ја отвори темата за конфликтот во Израел и Палестина. Тој даде индиректна поддршка за Израел.

„Со загриженост ги следиме случувањата во Израел и појасот Газа. Животите на луѓето се бесценети и затоа насилството треба да запре. Не смее да има толеранција за антисемитистички напади. Не смее да има толеранција за напади врз цивили на која било страна. Дијалогот е решение.“

Сподели
 
 
 
   more