јули 1, 2022

Заев: Многу сработивме, испорачавме правда – сега е време на ЕУ!

Премиерот на Македонија, Зоран Заев преку социјалните мрежи порача дека нашата земја многу сработила во однос на реформите, додавајќи дека сега е време ЕУ да ги исполни ветеното.

„Република Македонија многу сработи, испорачавме реформи, испорачавме и правда – време е и ЕУ да го испорача ветеното кон нас.

Клучните претставници во европските институции знаат и разбираат дека за македонскиот јазик и македонскиот идентитет нема да преговараме“, истакна Заев.

Сподели