мај 23, 2022

Македонски војник со тешка состојба предизвикана од ковид-19 се транспортира од Африка

Пациент заразен со коронавирус, во тешка состојба, пристигнува во Македонија и се очекува да биде сместен на Клиниката за инфективни болести. Извори на клиниката коментираат дека се чуствува паника кај дел од колегите, објави Фокус.

Министерот за здравство, Венко Филипче потврди дека доаѓа ваков пациент со посебен транспорт од Африка.Можеби ќе ве интересира

– Се работи за војник, македонски државјанин, бил во база каде нема услови да биде лекуван. Засега нема типизација за каков сој коронавирус се работи но пациентот ќе биде сместен во изолација,рече Филипче.

Според досегашните информации африканскиот сој е еден од најразорните видови коронавируси досега.

Сподели