јули 2, 2022

На ГАК почина 33-годишна пациентка, директорката демантира дека и биле пресечени цревата

На Клиниката за гинекологија и акушерство во Скопје, вчера починала 33-годишна пациентка. На социјалните мрежи се споделуваа информации дека на пациентката и биле пресечени цревата, наместо папочната врвка.

Во изјава за „Слободен печат“, директорката на ГАК Виктроија Јовановска која ја извршила операцијата, вели дека информацијата што се појави на социјалните мрежи е невистинита и оти се работи за родилка која на операција дошла поради огромен миом во мала карлица со рапиден раст во последните месеци.

–  Воопшто не беше лесен случај, пациентата претходно била операрирана од пленоктомиа, односно и била извадена слезинката. Јас од човечки побуди, токму поради брзиот раст на туморот ја внесов пациентката на операција во време кога имавме редуциран програм на Клиниката, изјави Јовановска.

Сподели