јули 2, 2022

Бил и Мелинда Гејтс се разведоа по 27 години брак

Бил и Мелинда Гејтс велат дека се разведуваат по 27 години брак, убедени дека „повеќе не веруваме дека можеме да растеме заедно како двојка“. „После многу размислување и многу работа на нашата врска, донесовме одлука да го прекинеме нашиот брак“, напиша парот на Твитер.

Двајцата се запознаа кон крајот на осумдесеттите години кога Мелинда се приклучи на фирмата на Бил, „Мајкрософт“ . Тие имаат три деца. Тие заеднички ја водат фондацијата Бил и Мелинда Гејтс. Организацијата потроши милијарди во борба против причинителите на заразни болести и на вакцини.

Гејтс – заедно со инвеститорот Ворен Бафет стои зад Giving Pledge, кој ги повикува милијардерите да се посветат на давање на поголемиот дел од своето богатство за добротворни цели. Бил Гејтс е четвртата најбогата личност во светот, според Форбс.

Сподели