јули 1, 2022

Во Израел се испитуваат случаи на миокардитис после примена вакцина Фајзер

Израелското Министерство за здравство вчера соопшти дека истражува мал број случаи на воспаление на срцевиот мускул кај луѓе кои примиле вакцина на Фајзер против Ковид-19, но сè уште не дошло до заклучоци.

Според Фајзер, не е забележана поголема стапка на ова заболување отколку што обично се очекува кај општата популација.

Сподели